WFIRST Meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Update from HQ (Dominic Benford / Paul Hertz)

Tuesday, March 3, 2020 9:10 AM (40 minutes)

Session Classification: Mission Status

Contribution ID: 2 Type: not specified

Update from Project (Jeff Kruk)

Tuesday, March 3, 2020 9:50 AM (40 minutes)

Session Classification: Mission Status

Contribution ID: 3 Type: not specified

Observatory / WFI Plans Forward (Dave Content)

Tuesday, March 3, 2020 11:00 AM (45 minutes)

Access Dave's slides below. Authorized members only.

Session Classification: Plans for Addressing Actions from APMC

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

CGI Plans Forward (Vanessa Bailey)

Tuesday, March 3, 2020 11:45 AM (45 minutes)

Session Classification: Plans for Addressing Actions from APMC

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Reports from Breakouts (Jeremy Kasdin / David Spergel)

Wednesday, March 4, 2020 9:00 AM (30 minutes)

Session Classification: Phase C Plans

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Concepts for Future Science Collaboration Structures (Julie McEnery)

Wednesday, March 4, 2020 9:30 AM (40 minutes)

Session Classification: Phase C Plans

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

AAS and Other Outreach (Claire Andreoli / Elisa Quintana)

Wednesday, March 4, 2020 10:10 AM (20 minutes)

Session Classification: Phase C Plans

Contribution ID: 10 Type: not specified

How to Maximize Potential for Archival Research? (Julie McEnery / All)

Tuesday, March 3, 2020 2:00 PM (30 minutes)

Session Classification: WFI Breakout

Contribution ID: 11 Type: not specified

HLS Optimization Study Results (Tim Eifler)

Tuesday, March 3, 2020 2:30 PM (30 minutes)

Session Classification: WFI Breakout

Contribution ID: 12 Type: not specified

Maximizing Return from the Microlensing Survey (Scott Gaudi / Dave Bennett)

Tuesday, March 3, 2020 3:00 PM (30 minutes)

Session Classification: WFI Breakout

Contribution ID: 17 Type: not specified

Introduction to the Data Management Concept for WFI (Erica Kolatch)

Wednesday, March 4, 2020 1:55 PM (45 minutes)

Session Classification: WFI Breakout #2

Contribution ID: 18 Type: not specified

Discussion of Design Concepts for SIT Software Functionality for DMS (Russell Ryan)

Wednesday, March 4, 2020 3:40 PM (45 minutes)

Session Classification: WFI Breakout #2

Contribution ID: 19 Type: not specified

Ground System Update (Ken Carpenter / Roeland van der Marel (remote)/ Lee Armus)

Wednesday, March 4, 2020 11:00 AM (1 hour)

Session Classification: Phase C Plans continued

Contribution ID: 20 Type: not specified

SOC S/W Workshop (Steve Crawford)

Wednesday, March 4, 2020 12:00 PM (15 minutes)

Summary - Workshop itself in afternoon & later at STScl

Session Classification: Phase C Plans continued

Contribution ID: 21 Type: not specified

Welcome / Agenda (Jeremy)

Tuesday, March 3, 2020 1:30 PM (10 minutes)

Session Classification: CGI Breakout

Contribution ID: 22 Type: not specified

Impact of Bad DM Actuators & Unilluminated Actuator Drop (Hanying Zhou - remote)

Tuesday, March 3, 2020 1:40 PM (20 minutes)

Session Classification: CGI Breakout

Contribution ID: 23 Type: not specified

OS 9 Description, Modeling Flow, and Results from Speckle Timeseries and Analytic Models (John Krist - remote)

Tuesday, March 3, 2020 3:30 PM (45 minutes)

Session Classification: CGI Breakout

Contribution ID: 24 Type: not specified

Quick Highlights (ExCam FOV, filter params,...) (Vanessa Bailey)

Tuesday, March 3, 2020 5:00 PM (20 minutes)

Session Classification: CGI Breakout

Contribution ID: 25 Type: not specified

Turnbull Update (Maggie Turnball)

Tuesday, March 3, 2020 2:00 PM (30 minutes)

Session Classification: CGI Breakout

Contribution ID: 26 Type: not specified

Macintosh Update (Bruce Macintosh - remote)

Tuesday, March 3, 2020 2:30 PM (30 minutes)

Session Classification: CGI Breakout

Contribution ID: 27 Type: not specified

Flatfield Approach (Mark Colavita - remote)

Tuesday, March 3, 2020 4:15 PM (20 minutes)

Session Classification: CGI Breakout

Contribution ID: 28 Type: not specified

Exozodi (John Debes / Ewan Douglas)

Tuesday, March 3, 2020 4:35 PM (15 minutes)

Session Classification: CGI Breakout

Contribution ID: 29 Type: not specified

CGI vs Future Missions (Laurent)

Tuesday, March 3, 2020 4:50 PM (10 minutes)

Session Classification: CGI Breakout

Discussion

Contribution ID: 30 Type: not specified

Discussion

Tuesday, March 3, 2020 5:20 PM (15 minutes)

Session Classification: CGI Breakout

Contribution ID: 31 Type: not specified

HLS Image Simulation Pipeline (Michael Troxel)

Tuesday, March 3, 2020 4:00 PM (30 minutes)

Session Classification: WFI Breakout

Contribution ID: 32 Type: not specified

Joint Processing of LSST, Euclid, WFIRST (Jason Rhodes / Peter Melchior - remote)

Tuesday, March 3, 2020 4:30 PM (30 minutes)

Session Classification: WFI Breakout

Contribution ID: 33 Type: not specified

SPHEREx & WFIRST / SPHEREx Synergies (Olivier Doré)

Tuesday, March 3, 2020 5:00 PM (30 minutes)

Session Classification: WFI Breakout

Contribution ID: 34 Type: not specified

Requirements Validations

Tuesday, March 3, 2020 5:30 PM (30 minutes)

Continuation of project plan forward if needed

Session Classification: WFI Breakout

Contribution ID: 35 Type: not specified

Demonstration of the Science Platform and Introduction to the Calibration Software (Steve Crawford)

Wednesday, March 4, 2020 2:40 PM (45 minutes)

Session Classification: WFI Breakout #2

Contribution ID: 36 Type: not specified

Discussion on Software Contribution Standards (Steve Crawford)

Wednesday, March 4, 2020 4:25 PM (30 minutes)

Session Classification: WFI Breakout #2

Contribution ID: 37 Type: not specified

Organizational Meeting for WFIRST Day on the Hill (David Spergel)

Wednesday, March 4, 2020 1:30 PM (15 minutes)

Session Classification: WFI Breakout #2

Contribution ID: 38 Type: not specified

Introduction to WFIRST (Jeffrey Kruk)

Monday, March 2, 2020 9:00 AM (25 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 39 Type: not specified

The 2019-2020 Exoplanet Imaging Data Challenge, What Have We Learned So Far? (Julien Girard)

Monday, March 2, 2020 9:25 AM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 40 Type: not specified

High-Contrast Imaging of Binary Stars with WFIRST (Dan Sirbu)

Monday, March 2, 2020 9:55 AM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 41 Type: not specified

The Frequency of Free-Floating Planets and Earth-Analogs from Microlensing (Samson Johnson)

Monday, March 2, 2020 10:10 AM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 42 Type: not specified

Stellar Streams from Globular Clusters in the Local Universe (Sarah Pearson)

Monday, March 2, 2020 11:00 AM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 43 Type: not specified

Potential Systemics from Standardizing Our Standard Candles (Benjamin Rose)

Monday, March 2, 2020 11:15 AM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Lensing Effects of Dark Matter Substructure with WFIRST Astrometry (Siddharth Mishra-Sharma)

Monday, March 2, 2020 11:30 AM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 45 Type: not specified

WFIRST Mock Data Generation and Forward Modeling of SN IA Observations (Aleksandar Cikota)

Monday, March 2, 2020 11:45 AM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 46 Type: **not specified**

Poster Overview

Monday, March 2, 2020 12:00 PM (30 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

A New View of the Galaxy Size - Stellar Mass Distribution (Tim Miller)

Monday, March 2, 2020 2:00 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 48 Type: not specified

Astrometry with the WFIRST WFI (Robyn Sanderson)

Monday, March 2, 2020 2:15 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 49 Type: not specified

Galaxy Burstiness with H Alpha (Adam Broussard)

Monday, March 2, 2020 2:30 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 50 Type: not specified

Statistical Properties of z > 0.4 Halpha, [oiii], and [oii] Emitters: Implications for WFIRST (Ali Ahmad Khostovan)

Monday, March 2, 2020 2:45 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 51 Type: not specified

Semi-Analytic Forecasts for JWST-WFIRST Synergy (L.Y. Aaron Yung)

Monday, March 2, 2020 3:45 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 52 Type: not specified

Probing Patchy Reionization with the VPF in Simulated Laes at z=6.5 (Lucia Perez)

Monday, March 2, 2020 4:00 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 53 Type: not specified

LYA Emitters at Cosmic Dawn with Deep WFIRST Grism Survey (Isak Wold)

Monday, March 2, 2020 4:15 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 54 Type: not specified

WFIRST Conclusions, Games and Prizes

Monday, March 2, 2020 5:15 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 55 Type: not specified

WFIRST Coronagraph Exoplanet Scene Simulations (Junellie Gonzalez Quiles)

Monday, March 2, 2020 9:40 AM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 56 Type: not specified

Insights from WFIRST on the Origin of the First Black Holes (Priya Natarajan - remote)

Monday, March 2, 2020 4:30 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 57 Type: not specified

Preparing for Type Ia Supernova Cosmology in the WFIRST Era (Kyle Dettman)

Monday, March 2, 2020 5:00 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 58 Type: not specified

Mapping High-Redshift Cosmic Web Filaments with Intrinsic Alignments of Elongated Protogalaxies (Viraj Pandya)

Monday, March 2, 2020 4:45 PM (15 minutes)

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 59 Type: not specified

Added Speaker: Cyrille Doux

Monday, March 2, 2020 3:30 PM (15 minutes)

Added Speaker: Cyrille Doux

Session Classification: Science Jamboree

Contribution ID: 61 Type: not specified

David Bennett

Wednesday, March 4, 2020 1:45 PM (10 minutes)

Session Classification: WFI Breakout #2