Indico will be down for updates on the evening of Sunday 9/25. It should be under 15 minutes.

Solar Geoengineering Workshop

America/New_York
Ingrid Daubechies Auditorium/2-IDA (162 5th Avenue)

Ingrid Daubechies Auditorium/2-IDA

162 5th Avenue

200
  • Monday, September 19
    • 8:30 AM 9:00 AM
      Breakfast 30m
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome, Instructions, and Goals for the Workshop 15m
      Speakers: David Spergel, Emily Carter
    • 9:15 AM 10:45 AM
      Panel 1: Setting the Stage – Global-Regional Climate Change and Potential Impacts of SRM 1h 30m
      Speakers: Gabriel Vecchi (moderator), Johannes Muelmenstaedt, Leo Donner, Simone Tilmes, Yi Ming
    • 10:45 AM 11:00 AM
      Coffee Break 15m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Panel 2: Stratospheric Aerosol Injection 1h 30m
      Speakers: Faye McNeill (moderator), Frank Keutsch, Gernot Wagner, Paul Wennberg
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Panel 3: Marine Cloud Brightening 1h 30m
      Speakers: Sarah Doherty (moderator), Daniel Rosenfeld, Philip Stier, Graham Feingold, Sarah Doherty, Philip Rasch
    • 3:00 PM 3:15 PM
      Coffee Break 15m
    • 3:15 PM 4:00 PM
      Panel 4: Marine Aerosols 45m
      Speakers: Luc Deike (moderator), Tristan Abbott
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Panel 5: Aerosol-Cloud-Radiation Interactions 1h 30m
      Speakers: Igor Kaganovich, Raymond Shaw, Robert Pincus (moderator), Naser Mahfouz, Piers Forster
    • 5:30 PM 7:30 PM
      Dinner 2h
  • Tuesday, September 20
    • 8:30 AM 9:00 AM
      Breakfast 30m
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome and Goals for the Day 15m
      Speakers: David Spergel , Emily Carter
    • 9:15 AM 11:00 AM
      Panel 6: International Research Roadmaps 1h 45m
      Speakers: Kelly Wanser (moderator), Paulo Artaxo, Kelly Wanser, Alex Wong, Robert Socolow
    • 11:00 AM 11:15 AM
      Coffee Break 15m
    • 11:15 AM 12:30 PM
      Group brainstorm 1h 15m
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Small group breakouts 1h 30m
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Coffee Break 30m
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Plenary report outs from breakout groups 1h
    • 4:30 PM 5:00 PM
      Action items/next steps 30m
    • 5:00 PM 7:00 PM
      Simons Foundation SilverLining Reception 2h