Big Apple Dynamics School Symposium

America/New_York
Flatiron

Flatiron

Description

 

    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 1:50 PM
      The dynamical origins of the Psc-Eri stream (How to catch a fish with a hat) 20m

      Hanna Parul (Alabama)

    • 1:50 PM 2:10 PM
      Rotation Curves in Simulated Galaxies 20m

      Francisco Mercado (UC Irvine)

    • 2:10 PM 2:30 PM
      Comparisons of Dynamics Data-Analysis Methods 20m

      Micah Kong Oeur (UC Merced)

    • 2:30 PM 2:50 PM
      Dynamics Data-Analysis Methods 20m

      Juan Guerra (Yale)

    • 3:00 PM 3:30 PM
      PM Coffee Break 30m
    • 3:30 PM 3:50 PM
      Dancing streams in merging halos: The effects of major mergers on stellar streams 20m

      Sachithra Weerasooriya (TCU)

    • 3:50 PM 4:10 PM
      Snails: the story of disk perturbation and phase-mixing 20m

      Uddipan Banik (Yale) and Elise Darragh-Ford (Stanford)

    • 8:30 AM 9:30 AM
      Breakfast 1h
    • 9:30 AM 9:50 AM
      An eXploration of Xs in Bars 20m

      Rachel McClure (UW Madison)

    • 9:50 AM 10:10 AM
      Resonance Sweeping in barred Galaxy Simulations 20m

      Binod Bhattarai (UC Merced)

    • 10:10 AM 10:30 AM
      Exploring Resonance-Induced Radial Changes in a Billion-Particle N-body Simulation 20m

      Carrie Fillion (JHU)

    • 10:30 AM 10:50 AM
      Interplay of Orbits and Potentials in the Milky Way Bar 20m

      Maddie Lucey (UT Austin)

    • 11:00 AM 11:30 AM
      AM Coffee Break 30m
    • 11:30 AM 11:50 AM
      Streams, Dark Matter: Future Prospects for Galaxies Beyond the Milky Way 20m

      Christian Aganze (UC San Diego)

    • 11:50 AM 12:10 PM
      Velocity Dipoles in Stellar Halos in FIRE Simulations 20m

      Alex Riley (Texas A&M)

    • 12:10 PM 12:30 PM
      Old Man Yells At Cloud: The LMC's impact on the inferred Local Group Mass 20m

      Katherine Chamberlain (U Arizona)

    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 3:45 PM
      Dynamics Breakouts 2h 15m
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Reception 1h 30m
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Breakfast 1h
    • 10:00 AM 10:15 AM
      Actions on FIRE: Action-Angle clustering of simulated streams in the FIRE2 simulations 15m

      Farnik Nikakhtar (UPenn)

    • 10:15 AM 10:30 AM
      The Protruding Fossil: Measuring the Shape and Orientation of Gaia-Sausage-Enceladus 15m

      Jesse Han (Harvard)

    • 10:30 AM 10:45 AM
      Evidence of Two Massive Radial Mergers in Local Solar Neighborhood Dwarf Stars 15m

      Tom Donlon (RPI)

    • 10:45 AM 11:00 AM
      Machine Learning the 6th Dimension: Stellar Radial Velocities from 5D Phase-space Correlations 15m

      Adriana Dropulic (Princeton)

    • 11:00 AM 11:30 AM
      AM Coffee Break 30m
    • 11:30 AM 11:45 AM
      Splitting Streams around Separatrices...and how to (maybe?) bifurcate Sagittarius 15m

      Tomer Yavetz (Columbia)

    • 11:45 AM 12:00 PM
      Constraining the dark matter halo's symmetry axes using stellar streams in action-angle space 15m

      Nondh Panithanpaisal (UPenn)

    • 12:00 PM 12:15 PM
      Study of a Star Cluster at a Stable Lagrange Point 15m

      Olivia McAuley (Bryn Mawr)

    • 12:15 PM 12:30 PM
      Radial Migration & Mixing in the Galactic Disc: Close Encounters between Sagittarius and the Milky Way 15m

      Chris Carr (Columbia)

    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Lightning Talks 1h 30m
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Dessert Social 2h