Black Holes in the Disks of Active Galactic Nuclei Workshop

America/New_York
5th floor Classroom (Flatiron Institute)

5th floor Classroom

Flatiron Institute

162 5th Ave. New York, NY 10010
Description

Participant Dropbox

Topic: Black Holes in the Disks of Active Galactic Nuclei Workshop
Time: Mar 11, 2019 8:30 AM Eastern Time (US and Canada)
    Every day, until Mar 13, 2019, 3 occurrence(s)
    Mar 11, 2019 8:30 AM
    Mar 12, 2019 8:30 AM
    Mar 13, 2019 8:30 AM
    Please download and import the following iCalendar (.ics) files to your calendar system.
    Daily: https://simonsfoundation.zoom.us/meeting/965982706/ics?icsToken=a3f1713fb3a3be438f4e159dd56cc507986e9892d22bfbf0e7efb9c399d1d9b5

Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android: https://simonsfoundation.zoom.us/j/965982706

Or Telephone:
    Dial(for higher quality, dial a number based on your current location): 
        US: +1 646 558 8656  or +1 669 900 6833 
    Meeting ID: 965 982 706
    International numbers available: https://zoom.us/u/adsgvBesxF

Or an H.323 room system:
        162.255.36.11 (US East)
    Meeting ID: 965 982 706

    • 08:30 09:00
      Breakfast 30m
    • 09:00 09:15
      Welcome & Context 15m

      Barry McKernan

    • 09:15 09:35
      Primer on populations in Galactic nuclei 20m

      Chuck Hailey and Kaya Mori

    • 09:40 10:00
      Primer on Dynamics in Galactic Nuclei 20m

      Fabio Antonini and Carl Rodriquez

    • 10:05 10:25
      Primer on AGN: disks & populations 20m

      Erin Kara and Chelsea MacLeod

    • 10:30 11:00
      AM Break 30m
    • 11:00 11:20
      Primer on disk simulations 20m

      Wlad Lyra and Andrew Mac Fadyen

    • 11:25 11:45
      Primer on GW Observables 20m

      Richard O'Shaughnessy and Chiara Mingarelli

    • 11:50 12:00
      Summary: Goals for this workshop; things we want to see from each discussion session 10m

      Barry McKernan

    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m
    • 13:30 15:00
      Discussion Session 1h 30m

      Topic: Populations & dynamics in Galactic Nuclei
      Chair: Bence Kocsis

    • 15:00 15:30
      PM Break 30m
    • 15:30 16:30
      Summary: What we need to work on/figure out from populations/dynamics in Galactic Nuclei in next 2-5 yrs 1h

      Chair: Bence Kocsis

    • 16:30 17:30
      Wine Reception with hors d'oeuvres 1h
    • 08:30 09:00
      Breakfast 30m
    • 09:00 10:30
      Discussion Session 1h 30m

      AGN disks (properties/star formation/orbital grind-down)
      Chair: Zoltan Haiman

    • 10:30 11:00
      AM Break 30m
    • 11:00 12:00
      Summary: What we need to work on/figure out from disk properties/star formation/orbital grind-down in next few years. 1h

      Chair: Zoltan Haiman

    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m
    • 13:30 15:00
      Discussion Session 1h 30m

      AGN disks: migration/ gas hardening & mergers

    • 15:00 15:30
      PM Break 30m
    • 15:30 16:30
      Summary: What we need to work on/figure out on migration/gas-hardening & mergers in next few years. 1h

      Chair: Mordecai Mac Low

    • 08:30 09:00
      Breakfast 30m
    • 09:00 10:30
      Discussion Session 1h 30m

      Observables (GW/EM/others)
      Chair: Jillian Bellovary

    • 10:30 11:00
      AM Break 30m
    • 11:00 12:00
      Summary: What we need to work on/figure out for observables in next few years. 1h

      Chair: Jillian Bellovary

    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m
    • 13:30 15:00
      Discussion Session 1h 30m

      Summarizing the major issues in each area/ anything we've missed.
      Chair: Saavik Ford

    • 15:00 15:30
      PM Break 30m
    • 15:30 16:00
      Wrap up 30m

      If we have another workshop in 2 years: What would you like to see by then? What would rule this channel in or out?
      Chair: Barry McKernan

    • 16:00 16:30
      Workshop Summary 30m

      Chair: Saavik Ford

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×